X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 22.7.2013

OĞMAÇ ÇORBASI
YAPILIŞI
Hamur için malzemeler karıştırılıp biraz katı kıvamlı bir hamur elde edilir. Elimize yapışmaması için un yardımıyla şehriye boyutunda hamur parçaları alınıp parmak arasında yuvarlanır. Soğan ince ince doğranıp yağda kavrulur. Salça ve baharatlar ve nohut eklenip bir iki daha çevrilir, sıcak su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra karıştırılarak hamurlar eklenir ve orta ateşte 10 dk hamur pişene kadar kaynatılır. Nane ile süsleyip servis edilir.

MALZEMELER
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
İsteğe bağlı haşlanmış nohut
1.5 litre sıcak su
karabiber
tuz

ZEYTİNYAĞLI PIRASA
YAPILIŞI

Pırasaların tepelerinden keserek, dış kabuklarını temizleyin. 2şer cm. kalınlığında doğrayın. Havuçları da ince ince dilimleyin. Tencereye sırasıyla pırasaları, havuçları, yıkanmış süzülmüş pirinci, tuzu, şekeri, yağı ve suyu koyun. Düdüklü tencerenizin derecesini ayarlayın ve orta ateşe koyun, buhar çıkışı olunca ateşi kısın ve 7 dk. pişirip, ateşi kapatın. 10-15 dk. sonra kapağını açın ve biraz ılınınca servis tabağına alın.

MALZEMELER
1 kg. ayıklanmış, pırasa
2 (orta boy) havuç
3 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı Şeker
1 tatlı Kaşığı Tuz
1 çay bardağı (100 ml.) zeytinyağı
1/5 bardak su

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.