X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 24.7.2013

SEBZE ÇORBASI
YAPILIŞI
Soğanları, havuçları ve kabakları doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Sebzeleri kavuruyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz. Patatesleri de tencereye koyuyoruz. Sotelediğimiz sebzelerin üzerine sıcak su döküyoruz. Tuzunu atıyoruz, pişmeye bırakıyoruz. Sebzeler haşlanınca blendırdan geçiriyoruz. Kıvamını sıcak suyla ayarlıyoruz. Sütü ve yumurta sarısını bir kasede çırpıyoruz. Kaynayan çorbadan bir kepçe alıyoruz. Terbiyenin içine yavaş yavaş döküyoruz. Terbiyeyi ılıtınca yavaş yavaş çorbaya ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
2 patates
2 kabak, 2 havuç
1 çay bardağı bezelye
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber, su

BEŞAMEL SOSLU ET
YAPILIŞI

Kuşbaşı etlerinizi yıkayıp, kızdırılmış tavaya alın. Kapağını kapatıp, kendi suyuyla yüksek ateşte pişirin. Üzerine az miktarda kaynar su ilave edip, yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın üzerine ince ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, 3-4 dakika soteleyin. Havucu rendeleyin, soğanı doğrayın. Tavaya aldığınız sebzeleri yumuşayana kadar soteleyin. Daha sonra beşamel sos için; tencereye tereyağını koyup, eritin. Üzerine unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü azar azar döküp, sürekli karıştırın. Beşamel sosunuz kıvamını aldıktan sonra üzerine tuzu ve karabiberini ekleyip, sotelediğiniz sebzeleri de ilave edip, 1 dakika kadar kavurun.

MALZEMELER
250-300 gr kuşbaşı et
2 küçük boy soğan
1 diş sarımsak
1 küçük boy havuç
Tuz
Karabiber
Beşamel Sos İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.