DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
5 adet rendelenmiş domates
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
Tuz
YAPILIŞI
2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun. 1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın. Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin. İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.
KIYMALI KİBRİT KEBABI
MALZEMELER
200-250 gram kıyma
3 orta boy patates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 kırmızı biber
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1 domates
1 kase yoğurt
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Tavaya sıvıyağ koyun, içine ince ince doğranmış soğanları ve sarımsakları atıp bir süre kavurun. Kırmızı biberi de küçük küçük doğrayıp, soğanlarla birlikte kavurun. Daha sonra tavaya tereyağı ve kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Son olarak küp küp doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice kavurun. Diğer yandan patateslerin kabuklarını soyup, yıkayın. Kibrit şeklinde ince ince doğrayıp, kızgın yağ içinde kızartın. Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alıp, 1 kase yoğurdu çırparak, üzerine güzelce yayın. Yoğurdun üzerine kavurduğunuz kıymalı harcı dökün. Kıymanın üstüne ince ince kıyılmış maydanozu serpip, sıcak servis edin.