X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 26.7.2013

MISIR ÇORBASI
MALZEMELER
500 gr mısır
3 çorba kaşığı margarin
1 küçük soğan
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
2 su bardağı su

YAPILIŞI
Soğanı doğrayın. Mısırları yıkadıktan sonra yarısını püre haline getirin. Tencerede margarini eritin, soğanı ekleyip, kavurun. Unu ilave edin. Kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun. Püre halindeki mısırı tencereye ekleyin. Sürekli arıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin. Soğuk suyu ve sütü koyun. Kaynadıktan sonra kalan mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın.

KADINBUDU KÖFTE
MALZEMELER
Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
3 adet yumurta
1 su bardağı su
Tuz
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber

YAPILIŞI
Margarini eritin. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye su ilave edin. Kaynayınca ayıklanmış pirinci koyun. Pirinçlerin lapa haline gelince ateşten alın, soğutun. Diğer tarafta kıymanın 3'te ikisini teflon tavaya koyup kuvvetli ateşte suyunu salıp yeniden çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Soğumaya bırakın. Soğanlı kıymayla çiğ kıymayı karıştırın. Karabiber, 1 yumurta, tuz ve pirinci ekleyin. 5 dakika yoğurun. Sonra bu karışımdan yumurta iriliğinde parçalar alıp köfte oluşturun. 2 yumurtayı bir kasede çırpın. Köfteleri yumurtaya batırarak kızgın yağdaki tavada kızartın. Sıcak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.