Günün menüsü

Giriş Tarihi: 28.7.2013
ŞEHRİYE ÇORBASI

YAPILIŞI
İnce ince doğradığınız biberleri ve soğanı geniş bir tencerede sıvı yağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ve salçayı ilave edin ve karıştırın. Et suyunu veya normal suyu ekleyin, arkasından şehriyeleri ve tuzunu da ilave edip, pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. İnce ince doğradığınız maydanozları çorbaya ilave edin, dilimlenmiş limonlar ile servis edebilirsiniz.

MALZEMELER
4 su bardağı su ve et suyu
2 kahve fincanı şehriye
2-3 dal maydanoz
Limon suyu, tuz
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
1'er adet kırmızı ve yeşilbiber
1 adet kuru soğan

ERİŞTELİ LİMONLU TAVUK

YAPILIŞI

Tavuk göğsünü kuşbaşı kesin. Üzerine 1 limon kabuğunu rendeyin, ardından limon suyunu sıkıp, tuz ve karabiber ilave edin. 1 tutam fesleğeni ince kesin ve tavuğun üzerine koyun. Eti karıştırdıktan sonra teflon tavada ya da ızgarada pişirin. Erişte için 1 kase erişteyi haşlayın. Sosu için 3 diş sarımsağı ince ince ve 3 domatesi küp olarak kesin. Tavaya sıvıyağı alın. Üzerine sarımsakları ve domatesi ilave edin. Soteledikten sonra domates salçası koyun. Karabiber ve tuz ilave edin. Haşlanmış erişteyi ekleyin. Servis tabağına domates soslu erişteyi ilave edin. Üzerine fesleğenliği ve limonlu tavuğu koyup servis edin.

MALZEMELER
1 kase erişte
3 domates
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 bütün tavuk göğsü
1 limon



ARKADAŞINA GÖNDER
Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz