X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 30.7.2013

KÖZ PATLICAN ÇORBASI

YAPILIŞI
Patlıcanları yıkayıp, birkaç yerini deldikten sonra 200 derecelik fırında közleyin. Patlıcanları fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Ardından kabuklarını soyup küçük küçük kesin. Tencereye tereyağını koyduktan sonra üzerine patlıcanları ekleyin. Unu ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun. Patlıcanların üzerine süt ve suyukoyun. Çorbanın suyunu kıvamına göre ayarlayın. Kaynadıktan sonra patlıcanları blenderdan geçirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.

MALZEMELER
2 orta boy patlıcan
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağına yakın su
Krema ya da kırmzı pul biber


KAYSERİ MANTISI

YAPILIŞI

Kaba un koyun. Ortasına yumurta, tuz ve su ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Yumurta iriliğinde bezeler yapın, nemli bez örterek 20 dk. dinlendirin. Bir kabın içine soğan, kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi alıp karıştırın. Bezeleri, 0.1 mm. kalınlığında açın. Yufkaları 1 cm.lik kareler halinde kesin. Karelerin ortalarına kıymalı içten koyun, dört köşesini üstte birleştirin. Suyu kaynatın içine sıvı yağ ve tuz ekleyin. Hamuru tencereye aktarıp yumuşayana dek haşladıktan sonra tabağa alın. Tereyağını eritin, salçayı, dövülmüş sarımsakları ve kırmızıbiberi ekleyip yarım dakika kavurun. 2-3 çorba kaşığı mantıların haşlanma suyunu ekleyip sosu bir taşım kaynatalım. Mantının üzerine sarımsaklı yogurt ve yapılan sos eklenerek servis edilir.

MALZEMELER
1 yumurta
3 su bardağı un
1 kahve fincanı su
Tuz, karabiber
250 gram kıyma (yağsız)
1 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
4-5 diş sarmısak
1/2 kilogram yoğurt
Kırmızı biber

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.