Başkent'te nohut hasadı yapılıyor. Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, geçen sene 153 bin 300 dekar alandan yaklaşık 15 bin ton nohut üretildiğini, bu sene ise 162 bin 280 dekar aladan 20 bin ton ürün elde etmeyi beklediklerini açıkladı. Müdürlük, biçerdöverle hasat yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta olduğunu vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu:
"AYAR YAPILMALI"
"Biçerdöverle hasatta kaybın en aza indirilebilmesi için tarla iyi hazırlanmalı. Dik büyüyen çeşitler biçerdöverle hasat için en uygun çeşitlerdir. Hasat edilecek tarlanın düz ve keseksiz olması büyük önem taşıyor. Bunun için de ekim ayından sonra tarlaya merdane çekilmesi gerekiyor. Hasat öncesinde biçerdöverlerde de nohut için özel bazı değişiklik ve ayarların yapılması gerekiyor. Nohutların kırılmaması için nohut kontrbatörü kullanılmalı. Dane kaybının olmaması için nohut elekleri kullanılmalı. Nohudun iyi temizlenebilmesi için rüzgarlık devrinin artırılması şart."