X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 1.8.2013

TIRHIT ÇORBASI

YAPILIŞI
Tereyağının yarısını tencereye koyun. Küp küp doğranmış soğanlarla aynı boyutta doğranmış kuşbaşı eti katarak kavurun. Üzerine biber salçası, halka doğranmış yeşil soğan, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, orta ateşte eti iyice pişirin. İçine bulgur ve erişte ekleyin. Suyu azaldıkça, sıcak su ekleyip çorbayı kaynatın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber döküp servis yapın.

MALZEMELER
250 gr. kuzu eti
2 kuru soğan , 2 yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı bulgur
1 su bardağı fırınlanmış erişte
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber, tuz, karabiber

ÇÖKERTME

YAPILIŞI
Bonfile şeritler halinde kesilir. Patatesler kibrit çöpü şeklinde doğranıp kızartılır. Bonfileler tavada sotelenir ve kızaran patateslerin üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür. Daha sonra etler üste konulur. En üste kızgın yağ ile servis edilir.

MALZEMELER
Bonfile
Patates
Sarımsaklı yoğurt
Kızdırılmış biberli tereyağ

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

YAPILIŞI
Bol su ile barbunyalar haşlanır. Suyu süzülür. Temiz bir tencereye yağ, doğanmış soğan, sarımsaklar, ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır, ilave edilir. Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates veya salça konur.

MALZEMELER
Yarım kilo barbunya
2 soğan
1 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 domates ya da iki yemek kaşığı salça
10 diş sarımsak
Maydanoz
1 çay kaşığı şeker

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.