X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 2.8.2013

KIRMIZIBİBER ÇORBASI
MALZEMELER
3 kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı dolusu krema
1/2 su bardağından fazla süt
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Maydanoz ya da dereotu

Kırmızıbiberleri haşlayın. Biberler haşlandıktan sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin. Daha sonra bıçak yardımıyla küçük küçük kesin. Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine unu ilave edip, kavurun. Biberleri ekleyip, 1-2 kez çevirin. Ardından 2 su bardağı sıcak su döküp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra biberleri pürüzsüz hale gelene kadar blenderden geçirin. Daha sonra üzerine sütü azar azar döküp, karıştırın, tuzunu ilave edin.

ORMAN KEBABI
MALZEMELER
Bir kase dolusu kuşbaşı et
2 küçük boy patates
1 kase haşlanmış bezelye
1 küçük havuç, karabiber
2 soğan, kekik, tozbiber
1 domates, zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça, tuz
3 su bardağı kaynar su

Tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine yıkayıp, süzdüğünüz etleri ilave edip, yüksek ateşte bir süre kavurun. Ardından küp küp doğranmış 2 adet soğanı ekleyip, bir süre daha kavurun. Rendelenmiş 1 adet domatesi ve 1 tatlı kaşığı salçayı koyup, karıştırın. 3 su bardağı sıcak su ilave ederek, kapağını kapatıp, kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Etlerin lezzetli olması ve çabucak pişmesi için suyuna biraz sirke ekleyin. Etler yumuşadıktan sonra küp küp doğranmış 2 adet patatesi, havucu ve 1 kase haşlanmış bezelyeyi ekleyip, pişirin. Tuzu ve baharatları da koyup, karıştırın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.