KİKİRDEKLİ ÇORBA
MALZEMELER
10 su bardağı su
1.5 su bardağı yeşil mercimek
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Sarımsaklı yoğurt, nane, tuz
2 su bardağı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kuru soğanı ince ince doğrayıp, önceden düdüklüye koyduğunuz yağda pembeleştirin. Salça koyup kavurun. 10 bardak suyu ve mercimekleri ekleyip, düdüklüde 10 dk pişirin. Mercimekler pişerken, un, yağ, tuz ve suyla yumuşak bir hamur elde edin. Açtığınız hamuru kare kare kesin. Kesilen hamurun yarısını kaynayan çorbanın içine atın ve pişirin. Teflon tavada 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ısıtın, kalan hamurları ekleyerek karıştıra karıştıra kızartın. Çorbanın üzerine nane serpin. Çorbayı tabağa aldıktan sonra kızartılmış hamur ve sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
FELLAH KÖFTESİ
MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon, sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz ve tereyağı
2 orta boy domates
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sumak
İnce bulgurun üzerine 1 parmak çıkana kadar sıcak su koyup, üzerini havlu ile kapatarak kabartın. İçine un, karabiber, kimyon ve tuzu katarak arada hafif su serperek güzelce yoğurun. Misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Kaynayan suda köfteleri 20 dakika kadar haşlayın. Domatesleri yıkayın, ayıklayın ve küpler halinde doğrayın, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir fiske tuz koyarak suyunu pişirin. Pişen sosu servis tabağının altına yayın, haşladığınız köfteleri üzerine dizin. Yoğurdu ve sarımsağı köftelerin üzerine yayın. Kızdırılmış tereyağı gezdirin.