X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 5.8.2013

MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER
8-9 kültür mantarı
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı süt
1 litre sıcak su
2 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, kırmızı biber
Tereyağı, tuz

Mantarları yıkayıp çok minik doğrayın. Soğanı çok ince doğrayıp sıvıyağda çevirin. Mantarları da ekleyin ve az sulanana kadar kavurun. Unu ekleyin bir iki kez daha çevirin. Karabiberi ekleyin ve sıcak suyu ekleyip kaynadıktan sonra oda sıcaklığındaki sütü ekleyip kaynara çıkana kadar karıştırın. Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dk pişirin ve altını kapatıp tuzunu atın. Servis ederken tereyağı ve kırmızıbiberle hazırladığınız yağı üzerine gezdirin.

TAS KEBABI

MALZEMELER
600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Baharat torbası, tuz
1.5 bardak su

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın. Yağı, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca eti ilave edin. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin. Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Bu arada kebap suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.