X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 6.8.2013

DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELER
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy havuç
1/2 çay bardak kırmızı mercimek
1/2 çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
4-4,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Domateslerin ve havucun kabuklarını soyup, ayrı ayrı kaplara rendeleyin. Daha sonra derin bir tencereye sıvıyağ koyup, ilk olarak rendelenmiş havucu ilave edip, bir süre kavurun. Ardından rendelenmiş domatesleri, mercimeği ve tereyağını ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Çorbanıza sıcak su, tuz ve karabiberi koyup, pişmeye bırakın.Son olarak pişmeye yakın çorbanıza şehriyeyi de ilave edip, kıvamı ortaya çıkana kadar pişirmeye devam edin.

KIYMALI KİBRİT KEBABI
MALZEMELER
200-250 gr kıyma
3 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızıbiber
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet domates
1 kase yoğurt
Tuz
Karabiber, maydanoz

Sıvıyağ koyulmuş tavaya ince ince doğranmış soğanları ve sarımsakları ilave edip, bir süre kavurun. Kırmızı biberi de küçük küçük doğrayıp, soğanlar ile birlikte kavurun. Daha sonra tavaya tereyağı ve kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Son olarak küp küp doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice kavurun. Diğer yandan patateslerin kabuklarını soyup, güzelce yıkayın. Kibrit şeklinde ince ince doğrayıp, kızgın yağ içinde kızartın. Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alıp, 1 kase yoğurdu çırparak, üzerine güzelce yayın. Yoğurdun üzerine kavurduğunuz kıymalı harcı dökün. Kıymanın üstüne ince ince kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.