X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 7.8.2013

SOĞUK YAZ ÇORBASI
MALZEMELER
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1.5 su bardağı yoğurt
2 su bardağı soğuk su
Tuz
Kuru nane ya da taze nane

Bir tencerede 1/2 çay bardağı pirinci haşlayın. Pirinçler haşlanırken diğer yandan bir kaseye 1,5 su bardağı yoğurt koyup, iyice çırpın. Daha sonra üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyip, güzelce karıştırın. Pirinçler haşlandıktan sonra içine 1/2 su bardağı haşlanmış nohudu ilave edip, karıştırın. Pirinçler biraz ılıyana kadar bekleyin. En son haşlanmış nohut ve pirincin içine hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün. Tuzu ve naneyi de damak zevkinize göre ayarlayıp, karıştırın. Daha sonra kaselere koyup, soğuk olarak servis edebilirsiniz.

PATLICAN MUSAKKA
MALZEMELER
2 adet patlıcan
250 gr kıyma
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
2 kaşık domates salçası
2 adet çerliston biber
1,5 su bardağı su
Zeytinyağı, 1 adet domates
Tuz, karabiber
1 adet biber
2 adet patlıcanı alacalı doğrayıp, küp küp kesin. Patlıcanları tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Daha sonra patlıcanları havlu kağıtla kurulayın. Sıvıyağ koyulmuş derin bir tencerede kızartın. Diğer yandan zeytinyağı koyulmuş tencerede ince ince doğranmış 1 adet soğanı ve 3-4 diş sarımsağı koyup, pembeleşene kadar kavurun. 2 adet biberi doğrayıp, soğanlara ilave edin. Kıymayı koyup, tuz ve karabiber ekleyip, iyice kavurun. Domates salçası ilave edip, 2-3 dakika daha kavurun. 1.5 su bardağı su döküp, kaynayana kadar pişirin. Pişen patlıcanları geniş bir borcama sıralayıp, hazırladığınız kıymalı sosu kepçe yardımı ile üzerlerine gezdirin. Fırına verip, 30-35 dakika pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.