X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER En çok şeftali ve karpuz tükettik
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

En çok şeftali ve karpuz tükettik

  • Giriş Tarihi: 11.9.2013

Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre yaz aylarında Başkentliler en çok şeftali ve karpuz tüketti

Yaz mevsiminin bittiği ve sonbaharın karşılandığı Ankara'da, Başkentliler'in geride bıraktığı sıcak günlerdeki tercihi şeftali ve karpuz oldu. Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre 2013 yılının haziran, temmuz ve ağustos aylarında toplam 15 bin 333 tonluk satışıyla meyvede Başkentliler'in tercihi şeftali oldu. Şeftaliyi ise 14 bin 333 tonluk satışıyla çekirdekli üzüm ve 10 bin 823 tonluk satışıyla kiraz izledi.

KAYISI ÖN SIRADA

Yaz mevsiminin vatandaşlara sunduğu birbirinden değişik tatları bir arada bulma ayrıcalığını yaşayan Başkentliler, şeftali, üzüm ve kirazın ardından da en çok 7 bin 224 tonluk satışı ile kayısıyı ve 5 bin 973 tonluk satışı ile nektarini tercih etti. Bu meyvelerin ardından yine aynı dönemde en çok tüketilen diğer meyveler ise erik, çekirdeksiz üzüm, zerdali, muz (yerli) ve çilek olarak yer aldı.

178 BİN TON KARPUZ

Başkentliler'in tüketim alışkanlıkları çok fazla değişmezken geçen yaz aylarında toplam 178 bin 358 tonluk satışıyla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sebze kategorisinde bulunan karpuz en çok tüketilen sebze oldu. Karpuzun ardından 62 bin 974 tonluk satışı ile domates ikinci sırada, 37 bin 678 tonluk satışı ile patates üçüncü sırada yer aldı. Ankaralılar'ın 2013 yılı yaz mevsiminde en çok tükettiği diğer sebzeler ise toplam 30 bin 914 tonluk satışı ile 4. sırada hıyar, 21 bin 197 tonluk satışı ile 5. sırada patlıcan oldu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.