Ünlü gurmelerin yer aldığı Ankara Lezzet Rallisi'nde, Başkent'in gizli kalmış lezzet yönünden iddialı mekanları keşfedildi. Uluslararası Chaine des Rotisseurs Derneği üyeleri, mutfağı iddialı olan büyük otel ve restoranların özel yemeklerinde bir araya gelerek yemek sanatlarının gelişmesine katkıda bulunuyor. Gurmelerin bu defaki durağı ise Ankara oldu.
DÖRT FARKLI SEÇENEK
Ankara'nın gizli kalmış, salaş ama lezzet yönünden iddialı mekanlarını keşfetmek için yola çıkan gurmeler, "Ankara'nın Lezzetleri Rallisi"nde belirlenen dört farklı işletmenin kendine özel yemeklerini tattı. Katılan gurmeler arasında Selçuk Börekçi, Zeynep Yasemin Köksal, Christian Boisson, Kelebek Bayram, Ferda Çevikel ve Özgür Bilgin gibi isimler yer aldı.
HEDEF KALİTE
Uluslararası Chaine des Rotisseurs, Türkiye'de 1994 yılında Gastronomi Birliği Rotisörler Zinciri Derneği adı altında İstanbul'da kuruldu. 2002 yılında Ankara'da faaliyetlerine başlayan dernek, 2006'da Antalya, 2010'da, son olarak da 2012'de İzmir bölgesinde hizmet vermeye başladı. Ülke genelinde 600'ün üzerinde üyeye sahip dernek, ülke mutfak sanatlarına destek olarak farklı konseptlerde işletmelerin birbirleriyle yarışarak, hizmet kalitelerini yükseltmeleri için çalışmalarını sürdürdü.