Memur
kenti, bürokrasi şehri olarak bilinen Ankara'da tarım potansiyeli değerlendiriliyor. TÜİK'in açıkladığı 2013 Yılı Bitkisel Üretim verileri, Ankara'nın tarımsal üretimdeki başarısını ortaya koyuyor. Verilere göre Ankara, yedi üründe Türkiye birincisi, altı üründe Türkiye ikincisi, beş üründe de Türkiye üçüncüsü.
ÜRÜN YELPAZESİ ÇOK
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, özverili bir şekilde çalışarak üreten ve bu başarıyı gösteren çiftçilere teşekkür etti. Ankara'nın topografik yapısıyla çeşitli ürün yelpazesine sahip olduğuna dikkat çeken Temel, aspirinin yüzde 55'i, salataların vazgeçilmesi aysberg marulunun yüzde 55'i, kokusu ve tadıyla baharatların arasında özel yeri olan kimyonun yüzde 60'ının Ankara'da üretildiğini söyledi.