X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Liseli öğrencilerden 'bayatlamayan ekmek'
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Liseli öğrencilerden 'bayatlamayan ekmek'

  • Giriş Tarihi: 23.3.2014

İki lise öğrencisi, ekmek israfının önüne geçmek ve ekmeklerin çabuk bayatlayıp ziyan olmasını engellemek için uzun ömürlü ekmek geliştirdi. Az bir maliyetle herkesin kendi evinde de yapabileceği propolisli ekmekler, oda sıcaklığında 19 gün, buzdolabında ise 25 güne kadar tazeliğini koruyor. Öğrenciler, bayatlamayan ekmek için patent başvurusunda da bulunacak.

"ARILAR ÜRETİYOR"

Projeyi hazırlayan Kırkkonaklar Anadolu Lisesi öğrencileri Buket Dervişoğlu ve Pelin Bölükbaş, TÜBİTAK'ın Proje Yarışması'na da katıldı.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.