X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İtalya'dan ithal 'Pizza resitali'
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İtalya'dan ithal 'Pizza resitali'

  • Giriş Tarihi: 13.4.2014

Taurus AVM'de hizmet vermeye başlayan pizza restoranı, İtalya'dan ithal ettiği pek çok uluslararası ödülün sahibi Marco Gobbi'yle el yapımı harika pizzalara imza atıyor

Ankara'nın en yeni alışveriş merkezlerinden Taurus AVM'de hizmet vermeye başlayan PepperJam isimli pizza restoranı, pizzanın anavatanı İtalya'dan ithal ettiği ustasıyla harika lezzetlere imza atıyor. Veronalı Pizza Maestrosu Marco Gobbi, en leziz pizzalarını yapabilmek için başta un olmak üzere Türkiye'de kullanacağı tüm ürünlerin laboratuar analizlerini yaparak işe başladı. Ayrıca Gobbi, pizzaları pişirdiği taş fırını da İtalya'dan özel olarak getirtti. Birçok uluslararası ödülün sahibi Marco Gobbi, İtalya Veronalı bir "Pizza Maestrosu". 1993'te Maestrolar Yarışmasında dördüncülük ödülü alan Gobbi, bu konuda eğitmenlik yapabilir belgesine sahip. Avrupa Birliği Yerel Tatlar Destekleme Kuruluşu için 7 sene çalışma yapan, ders veren, pizza makinaları danışmanlığı yapan Gobbi, şimdi ilk şubesi Ankara'da açılan PepperJam için gerçek İtalyan pizzaları hazırlıyor.

ANALİZLE İŞE BAŞLADI
İlk olarak 1974 yılında, Verona'da küçük bir kasabadaki pizzacıda çırak olarak mesleğe atılan Marco Gobbi, en leziz pizzalarını yapabilmek için başta un olmak üzere Türkiye'de kullanacağı tüm ürünlerin laboratuar analizlerini yaparak işe başladı. Gerçek Maestro'ların sayısının giderek azaldığını söyleyen Marco Gobbi, Pepperjam'ı son çırağı olarak tanımlıyor ve tüm deneyimlerini buraya aktararak yeni bir "Maestro" yetiştireceğini belirtiyor." 15 yaşında başladığım pizza serüvenimde araştırma yapmaktan, çalışmaktan vazgeçmedim" diyen Gobbi "Pizza yapmak sadece unu, suyu ve malzemeleri karıştırmak değil. Pizza hem görsel hem de lezzet olarak bir sanat. Çıraklık dönemimde, domates ve erimiş peynirlerin çekimine kapıldım" diye konuştu.

'İTALYANLAR DOĞAL SEVER'
Türk pizzası olarak kabul edilen lahmacun veya pide ile ilgili görüşlerini de aktaran Marco Gobbi, "Lahmacunu denedim ve çok beğendim. Ama pizzadan farklı bir lezzet. Sizler çok fazla baharat kullanıyorsunuz. Dolayısıyla yemeğin orijinal tadını alamıyorsunuz bence. Ayrıca Türkler yemekleri yüksek ateşte ve hızlı şekilde pişiriyor. İtalyanlar mümkün olduğunca doğal lezzeti korumaya çalışır, fazla baharat kullanmayız ve kısık ateşte yavaş yavaş pişiririz. Pizzanın özel sırrı yok. Sevginizi işinize koyarsanız o sevgi tabaktan kalbe geçer" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.