BULGURLU MERCİMEK ÇORBASI
YAPILIŞI
Mercimek ve bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Aynı tencere içine alıp salça ve sıcak suyu ekleyin. Orta ateşte arada bir tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Soğanları ince kıyıp tencereye ilave edin. Tuz ekleyin. Zeytinyağını ısıtıp ebegümeci otunu birkaç saniye pişirin. Pişen çorbanın üzerine ekleyip sıcak servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek,
Yarım su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı salça, 2 soğan
6 su bardağı sıcak su, tuz
Kurutulmuş ebegümeci otu
ÇÖKERTME KEBABI
YAPILIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin. Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Çökertme kebabı artık hazır, afiyet olsun.
MALZEMELER
1 kilogram patates
600 gr bi
2 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik