Ramazanla birlikte Ankara'nın en büyük fırını olan Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda "Halk Pide" mesaisi de başladı. Fabrikanın kapılarını SABAH Ankara'ya açan Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, SABAH Ankara Yayın Yönetmeni Osman Altınışık ile birlikte fabrikayı gezdi. Tam kapasiteyle çalışmaya hazır olduklarını söyleyen İlkbahar, "El değmeden hazırlanmış Ramazan pidelerimizle Ankaralılar'ın soflarına misafir oluyoruz" diye konuştu.
250 GRAM 60 KURUŞ
Halk Pide fiyatlarında değişikliliğe gitmediklerini söyleyen Ali İlkbahar, "Türkiye'nin el değmeden üretilen ilk pidesi olan Halk Pide geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de 250 gram ve 60 kuruş olarak Başkentliler'in sofralarında yerini alacak. Her yıl olduğu gibi bu sene de gönül rahatlığıyla sağlıklı ve hijyenik koşullarda el değmeden üretilmiş pidelerimiz Başkent'in dört bir tarafındaki ekmek satış büfelerimizden satın alınabiliyor" diye konuştu
HALK EKMEK GÜVENCESİNDE
Ramazan'ın ilk günü için 80 ve 100 bin arasında pide ürettiklerini anlatan Ali İlkbahar, "Halk Pide, Halk Ekmek güvencesiyle iftar sofralarında yerini aldı. Geçtiğimiz yıl pidelerimiz Başkentliler'den yoğun talep görmüştü. Bu nedenle üretim kapasitesini bu yıl maksimum seviyede tutuyoruz. İlk gün gelen talep doğrultusunda üretimimizi sürdüreceğiz. Pidenin iftar saati öncesi büfelere zamanında ulaştırılması için de her türlü önlemimizi aldık" dedi.