YOĞURTLU TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı erişte
250 gr çorbalık tavuk
8 su bardağı su, 1 yumurta sarısı
Tuz , kuru nane, 3 diş sarmısak
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
YAPILIŞI
8 bardak su ve tuz ile tavuklarımızı haşlıyor ve süzüyoruz. Başka bir tencerede yeşil mercimekleri 10 dakika haşlıyoruz. Tavuk suyumuzu farklı tencereye alıyoruz. İçerisine haşlayıp süzdüğümüz yeşil mercimeklerimizi ekliyoruz. 2 dakika kaynarken bir yandan da yumurta sarısı, un ve yoğurdu karıştırıp içerisine sarımsakları tuzla dövüp terbiyeyi karıştırıyoruz. Bir miktar soğuk su ekleyip çorbamıza ilave ediyoruz. Kaynamaya başlamadan üzerine erişteleri ekliyoruz. Tavukların kenarlarında kalan etleri de içerisine ekleyip 4 dakika kadar karıştırıyoruz. Tencerenin altını kapatıp kapağını kapatıyor dinlenmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.
KARNIYARIK
MALZEMELER
300 gr kıyma , 1 soğan
2 sivri biber
2 soğan
2 rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
200 gr rendelenmiş kaşar
Tuz , karabiber,kimyon
Kırmızı toz biber, pul biber
YAPILIŞI
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Ortasına uzunlamasına derin bir çizik atın. Tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Patlıcanların her tarafını kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Kıymayı ilave edip kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan ve biberi ilave edip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domates, ve baharatlarla karıştırın. Patlıcanları fırın kabına alın. Ortasını açıp harçtan paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, dilimlenmiş domates ilave edin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip fırında kızarıncaya kadar pişirin.