X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Fonksiyonel dondurma
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Fonksiyonel dondurma

  • Giriş Tarihi: 4.7.2014

Ankara Üniversitesi'nde birçok hastalığın riskini azaltılacak dondurma üretilecek. Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, AÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi'nin desteğiyle Eğitim Araştırma ve Uygulama İşletmesi'ne 200 litre kapasiteli dondurma makinesi alıp sağlıklı dondurma üretimi üzerine çalışmaya başladı.

YAŞLANMAYA KARŞI

El değmeden üretilecek fonksiyonel dondurma, zenginleştirilmiş, enerjisi azaltılmış, probiyotik bakterilerce zenginleştirilmiş, diyabetik, lif içeriği artırılmış ve bağışıklık sistemini güçlendiren gıda olma niteliği taşıyacak. Doğal besinlerden elde edilen biyoaktif özellikteki maddelerin ekleneceği dondurma, yaşlanmaya karşı da etkili olacak.

KANSER RİSK İ AZALACAK

Bitkilerde bulunan ve hastalık riskini azaltan antioksidan özellikteki doğal koruyucu unsurlar, üretilecek dondurmayla bütünleştirilecek. Böylece kanser, koroner kalp hastalığı, diyabet, yüksek kan basıncı, kemik erimesi gibi rahatsızlıkların riski azalacak. Dondurma, mide, prostat, cilt ve ağız boşluğu kanserlerine karşı koruyucu rol oynayacak. Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Gürsoy, "Fonksiyonel özelliğe sahip bileşenlerin gıdalarda saf haliyle alınması önemli" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.