X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 4.7.2014

HOLUŞKA ÇORBASI

YAPILIŞI
Hamurumuzu hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru erik büyüklüğünde hazırlıyoruz. Üzerilerine un serpiyoruz ve hamurumuzun birini elimize alıp yuvarlak şekilde açtırıyoruz, küçük daire şeklindeki hamurumuza biraz lor koyuyoruz ve katlayıp uçlarını elimizle yapıştırıyoruz. Bütün hamurlarımızı aynı şekilde yapıyoruz. Tenceremizi içine 2 litre kadar su koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içine hazırladığımız holuşkaları koyuyoruz ve kıvam alıncaya ve holuşkalar suyun üzerine çıkana kadar orta ateşte kaynatıyoruz. Cezvemizin içine sıvı yağı ve toz biberi koyup toz biber kavrulana kadar bekliyoruz. Kavrulduktan sonra pişen holuşka çorbamızın içine döküyoruz ve çorbamızı servis edebiliriz.

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
100 gr lor peyniri
Sıvı yağ
Toz biber

TÜRLÜ

YAPILIŞI
Sıvı yağda soğanımızı kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine kıymamızı ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı ekliyoruz. Üzerine sulandırılmış salçamızı ekliyoruz ve biraz daha kavurduktan sonra karıştırıp kıymanın yarısını ayırıyoruz. Patates ve kabakları da doğruyoruz. Sonra tencerede yarısı kalan kıymanın üzerine bir kabak bir patates bir patlıcan şeklinde bitene kadar diziyoruz. En son üzerine ayırdığımız kıymayı ve doğradığımız domateslerimizi ve biraz da su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

MALZEMELER
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
250 gram kıyma
1 kaşık domates salçası
1 adet domates
2 adet kabak
1 büyük patlıcan
2 adet patates
Çok az sıvı yağ, tuz

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.