X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 5.7.2014

KÖFTELİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

YAPILIŞI
Önce köfteleri hazırlamak için kıymanın içine rendelenmiş soğanı, unu, baharatları ve tuzu atıp yoğuruyoruz. Köfteler yapışmasın diye ellerimizi arada ıslatıp küçük köfteler yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız köfteleri az yağda kızartıp (çok kızartmıyoruz bir çevirip alıyoruz) peçetenin üstüne alıyoruz. Sonra bir tencerenin içine tereyağı eritip içine tel şehriyeleri atıp kavuruyoruz. Kavrulan tel şehriyenin içine salçayı atıp biraz da salçayla kavuruyoruz ve çorbanın suyunu katıyoruz. Çorba kaynayınca içine kızarmış köfteleri atıyoruz. Çorbanın tuzunu da atıp kaynamaya bırakıyoruz. Şehriyeler ve köfteler iyice pişince çorbamız olmuş demektir. Afiyet olsun.

MALZEMELER
3 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
100 gr kıyma, 1 yemek kaşığı un
1 adet küçük soğan
Pul biber, Karabiber, Tuz

YALANCI İSKENDER

YAPILIŞI
Et ve zeytinyağı derin bir tencereye alınır en kısık ateşte suyunu salana kadar üzeri kapalı pişirilir. Suyunu salıp biraz çekince üzerine 350 ml sıcak su eklenir ve suyunu tamamen çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince biraz kavrulur ve salçaları eklenir. Sarımsakları ezilir ve tüm baharatları ile beraber, 600 ml sıcak su eklenir. Birazcık kaynatılır ve altı kapatılır. Ekmekler doğranır, üzerine yapılan salçalı su eklenir ve etleri bırakılır. Üzeri yoğurtla kaplanıp biraz kuru soğan, taze soğan, maydanoz ile süslenir.

MALZEMELER
400 gram kuzu eti
350 ml su
1 yemek kaşığı dometes salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
600 ml kadar su
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
Tuz, karabiber

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.