X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 6.7.2014

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI

1 çorba kasesi haşlanmış buğday
2 çorba kasesi yoğurt
1 tutam dereotu
Yeteri kadar su
Tuz
Bir gece önce buğdayları ıslatıyoruz. Buğdaylar yıkandıktan sonra üzerine bolca su koyuyoruz ve haşlıyoruz. Buğdayları normalden biraz fazla haşlıyoruz. Buğdaylar haşlanırken suyunda koyulaşma meydana gelecek. Ayrı bir kap içerisinde yoğurdu ayran kıvamına getiriyoruz. Yalnız sulu bir ayran haline getirmiyoruz yoğurdun kıvamını açıyoruz (yumuşak ve akıcı). Yoğurdu ayarladıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz. Yoğurt harcını tenceremize yavaş yavaş döküyoruz. Daha sonra tekrar ocağa koyuyoruz. Kaynamadan ocaktan indirip, tuzunu ilave ediyoruz. Eğer koyuysa ılık suyla çorbamızı açabiliriz. Üzerine ince doğranmış dereotu serpiyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. Soğuk servis ediyoruz.

MANTARLI KAŞAR

1 kg tavukgöğsü ( kuşbaşı doğranmış )
2 adet kuru soğan n 200 gr mantar
4-5 adet yeşilbiber
2 adet iri boy olgun domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
150 gr kaşar peyniri
Yeteri kadar tuz
1 çay bardağı sıvı yağ

Teflon tavada 1 kg kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini etler sularını bırakıp çekene kadar kavuralım. 2 adet kuru soğanı doğrayıp etlerin üzerine ilave edelim. Mantarları ince dilimler halinde doğrayarak ekleyelim. Yeşil biberlerin çekirdeklerini temizleyerek ufak ufak doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak biberlerle birlikte tavaya ekleyip birkaç dakika kadar kavurarak üzerine salçayı ilave edip karıştıralım. 1 su bardağı kaynar suyu ekleyelim. Baharatları ve tuzunu ayarlayarak tavanın kapağını kapatıp 5-6 dakika kadar kaynatalım. Daha sonra pişen tavuklu malzemeyi ocaktan alarak uygun bir fırın kabına dökerek yerleştirelim. Üzerine kaşar dilimleri döşeyerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirerek sıcak olarak servis yapalım.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.