X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 8.7.2014

DÜĞÜN ÇORBASI

YAPILIŞI
Önce eti kısık ateşte kendi suyu ile 40 dakika kadar pişirin. Pişirdikten sonra 5 su bardağı sıcak su, karabiber ve tuz ekleyin, yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Kevgirle sudan çıkarıp kemiklerini ayıklayın. Eti 1 cm irilikte doğrayın, et suyuna koyup kaynamaya bırakın. Unu kalan su ile ezin, çorbaya ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Hafif ateşte 10 dakika pişirin. Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırpın. İçine sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak ılıtın. Limon suyunu yumurta karışımını, tencereye azar azar eklerken çorbayı sürekli karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın. Yağı tavada eritip kırmızı biberi ekleyin. Biberler ölmeyecek şekilde kavurun. Ocağı kapatıp çorbanın üzerine gezdirin.

MALZEMELER
500 gram koyun eti (kemikli)
6 su bardağı su, 2 tatlı kaşığı tuz
1/3 su bardağı un
1 adet yumurta
Karabiber
2 yemek kaşığı limon suyu
1.5 yemek kaşığı margarin

PATATES OTURTMA

YAPILIŞI
Patatesleri doğrayıp kızartın. Kıymayı bir tavada suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Suyunu çektikden sonra soğanı ilave edin. Kabuğunu soyduğunuz domatesi doğrayın. Baharatını ekleyip domates suyunu çekene kadar kıymayı kavurun. Kızarmış olan patateslerin üzerine hazırladığınız harcı dökün. Domatesi biberi patateslerin üzerine yerleştirin. Salçayı 1.5-2 su bardağı su ile çözüp tuz atın. Üzerini geçmeyecek kadar dökün. Kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

4 adet orta boy patates
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 domates
1 yemek kaşığı salça
Pulbiber
Karabiber, tuz

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.