Yazın kavurucu sıcaklarına rağmen Başkent'te Ramazan coşkuyla devam ediyor. Başta AVM'ler olmak üzere birçok işletme Ramazan etkinlikleri düzenlerken en çok ilgiyi restoranlar görüyor. Bu mekanlardan biri, Meşhur Konyalı Tandır Kebap. 1978'de Haydar Oğuz tarafından kurulan restoranı bugün Kerim, Ramazan, Salih, Necip ve Onur Oğuz kardeşler işletiyor. Ankara'da üç şubesi bulunan restoranda tandır, kuzu etinden yapılıyor. Kuzular kendi besi çiftliklerinde yetişiyor. Günde ortalama 20 kuzu tüketiliyor. Etlerin kesimi veteriner kontrolünde İslami koşullarda yapılıyor. Meşe odununda özel fırınında pişirilen, ortalama pişme süresi 6 ile 8 saat arasında tamamlanan tandır adeta Türk lokumuna dönüşüyor.
ELLE YENİLİYOR
Tandırın yanında süzme yoğurttan yapılmış yayık ayranın lezzeti ise tartışılmaz. Tatlı olarak ayva tatlısı, kaymaklı ekmek kadayıfı ve tahinli kabak tatlısı seçenekler arasında. Başkentliler'in yoğun ilgi gösterdiği, bürokrattan işadamlarına kadar müdavimleri olan 200 kişilik mekana, hafta sonları ortalama bin kişi geliyor. Tandırın özelliği, elle yenilmesi.