MALATYA USULÜ TARHANA ÇORBASI
8 adet Malatya tarhanası
5-6 adet ıspanak yaprağı
Yarım kahve fincanı kara nohut
1 su bardağı yoğurt
Tereyağı, kırmızı biber
Nane, tuz
Bir gece önce tarhanayı 4 bardak su ile ıslatın. Aynı şekilde bir gece önce kara nohutların üzerini geçecek kadar su koyun. Ertesi gün ikisini de sularını değiştirmeden ateşe koyun. Tarhanayı iyice dağılıp yoğunlaşana kadar pişirin. Bu yaklaşık 45 dakika sürer. Ispanakları ince ince doğrayıp tarhanaya ekleyin. Haşlanmış ve yumuşamış nohutları da kara suyunu süzdürüp tarhanaya ekleyin. Bir kasede bir bardak yoğurdu bir bardak ılık su ile karıştırın. Yoğurdu tarhanaya ekleyin. Ispanaklar yumuşayana kadar biraz daha pişirip altını kapatın. Yoğurdun kesilmemesi için tuzu, tarhana ve yoğurt birbiriyle özleştikten sonra ekleyin. Ayrı bir tavada, sıvı yağda nane ve kırmızı biberi kokusu çıkana kadar kızdırıp çorbanın üzerine dökün.
ASYA USULÜ SEBZELİ DANA
300 gr dana eti
4 çorba kaşığı soya sosu
6 çorba kaşığı sıvıyağ
2 pırasa, 2 havuç, pul biber
100 gr mantar
150 gr soya filizi
1 kırmızı dolmalık biber
100 gr dondurulmuş bezelye
200 gr pirinç
Eti temizleyip, kuşbaşı doğrayın. Soya sosunu 2 çorba kaşığı sıvıyağ, nişasta ve şeker ile karıştırıp karabiberle tatlandırın. Eti, bu marinatta 30 dakika bekletin. Pırasayı halka halka doğrayın. Mantarları dilimleyin. Soya filizlerini yıkayıp suyunu süzün. Havucu da soyduktan sonra ince çubuklar şeklinde doğrayın. Biberi ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin, doğrayın. Pirinci tuzlu suda haşlayıp pilavı hazırlayın. Etleri marinattan çıkarıp suyunun süzülmesini bekleyin. Ardından kızgın yağda 4-5 dakika kızartın. Sıcak kalması için kapaklı bir kaseye alın. Marinatı tavaya döküp bir taşım pişirin. Sebze, mantar ve bezelyeyi ilave edip 6-7 dakika pişirin. Eti ilave edip bir daha ısıtın. Pul biber ve pilavla servis yapın.