Günün menüsü

Giriş Tarihi: 12.7.2014
SEBZELİ ŞEHRİYE ÇORBASI
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yeşil biber-küp doğranmış
1 kırmızı biber- küp doğranmış
1 adet havuç- rendelenmiş
5 su bardağı (1lt) su
2 avuç tel veya yıldız şehriye
10 dal maydanoz
10 dal dereotu
6-7 yaprak taze nane
1 domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı kırmızı mercimek
Tuz
Karabiber
Tencereye zeytinyağını ekleyin. Zeytinyağı ısınınca biberleri tencereye alın ve çevirin, yumuşadığında havucu ilave edin. Zeytinyağında biraz soteledikten sonra salça ve domates rendesini ekleyin. Kaşıkla biraz çevirdikten sonra suyu ilave edin. Su kaynayınca kırmızı mercimek ile şehriyeleri içine atın. Tuz ve karabiberi ekleyin, kısık ateşte kaynatın. Çorba piştikten sonra kenara alın maydanoz, dereotu ve naneleri ince ince kıyıp, üstüne ilave edin. Dilerseniz limon ile servis edebilirsiniz.

SAÇ KAVURMA
500 gram kuzu- küçük kuşbaşı doğranmış
1 yemek kaşığı tereyağı
4-5 sivri biber
2 orta boy kuru soğan
2 domates - soyulmuş
1 tatlı kaşığı kuru kekik
Pul biber, tuz, karabiber
Tüm sebzeleri küçük doğrayın. Sac ya da tavaya tereyağını ekleyip eritin. Etleri içine atın, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Sırasıyla soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak baharatları ilave edin ve kısık ateşte sebzeler ve et pişinceye kadar çevirin. Ateşten aldıktan sonra domatesi ekleyin, son bir tur çevirip servis edin.

ARKADAŞINA GÖNDER
Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz