X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 17.7.2014

SIKICIK ÇORBASI
1 kaşık salça , 1 soğan
1 bardak yoğurt , 1 kaşık un
1 diş sarımsak , Tuz
5 su bardağı et suyu
2 kaşığı zeytinyağı
3 kaşık tarhana , Karabiber
1 bardak bulgur Nane

Bulgurumuzu şişmesi için bir kabın içerisinde sıcak su ile bekletelim. Bekleme sırasında bulgurların üzerine nane, tuz, karabiber ve tarhana ilave edelim. Bir müddet bekledikten sonra bu karışımı yoğurmaya başlayalım. Yoğurduğumuz karışımı bir kabın içerisine yuvarlaklar halinde ayıralım.Çorba yapılacak tencerenin içerisinde zeytinyağını ve soğanları ekleyerek kavurmaya başlayalım. Bir müddet sonra salça ve et suyunu ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynamış olan çorbanın üzerine bulgur toplarını ilave edelim. Yoğur, un, sarımsağı karıştırarak servis esnasında çorbanın üzerine sunalım.

KIYMALI BAMYA
750 gr. bamya
5 çorba kaşığı margarin
3 büyük soğan,2 orta domates
150 gr. kıyma
2 adet yeşil biber
1 limonun suyu
3 bardak su veya et suyu
1/2 çorba kaşığı tuz.

Bamyaların tepelerini külah gibi sivri keserek ayıklayın, altlarının da sivri uçlarından çok az kestikten sonra üzerlerine bolca tuz serpip sirke de döktükten sonra iyice karıştırın ve yarım saat dinlendirin. Böylece bamyalar salyalarını salar. Sonra bir tencereye ölçülere göre margarin ve küçük küçük kıylmış soğanları koyarak 10 dakika kavurun. Sonra bunların üzerine kıymayı ilâve ederek 10 dakika daha kavurun. Kıymaların rengi dönünce, kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranmış domatesleri tencereye ilâve edin ve 5 dakika pişirin. Bu da pişince yine tencereye yeşil biber, limon suyu, tuz, sıcak su veya et suyu ile bamyaları yıkayıp koyun. 40-60 dakika önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişirin. Afiyet olsun .