X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 18.7.2014

Lebeniye Çorbası

100 gr. dana kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı buğday
1/2 kg. süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
2.5 litre su
Tuz Üzeri için n 1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
Kuru nane

Nohut ve buğdayları akşamdan ıslatın ve haşlayın. Haşlanmış olan nohut ve buğdayları tencereye alın, suyunu verin ve kaynamaya bırakın. Diğer tarafta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve kızartın. Kızartılan köfteleri buğday ve nohuda ekleyin. Terbiyesi için bir kapta süzme yoğurt, yumurta ve unu karıştırın, üzerine çorbadan bir kepçe alıp ılıtıp yeniden bu karışımı çorbaya ilave edin ve sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Sos için tereyağını eritin, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine kuru nane ekleyin. Pişmiş olan çorbanın üzerine sosu dökün.

Tavuklu Kabak Karnıyarık
4 adet aynı boyda kabak
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet çarliston biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
500 ml süt
150 gr rende taze kaşar peyniri
1 tutam muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Kabakları uzunlamasına 2'ye bölün, çekirdekli kısmını bir kaşık yardımıyla alıp, kabakları fırın tepsinize yerleştirin. Üzerlerine tuz ve zeytinyağı gezdirdiğiniz kabakları 10-15 dakika 180 derece fırında yumuşatın. İç harç için tavuk etlerini küçük doğrayın. Soğan ve biberi yemeklik doğrayın. Sarımsağı ezin. Orta boy bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, yağ kızınca tavukları ilave edin. Tavuklar renk aldığında biberleri ekleyin bir tur çevirin ve soğanı ilave edin. Soğan ve biber yumuşadığında unu ilave edin. Unun kokusu çıktığında tereyağını ve sarımsakları ekleyin ve bir tur çevirin. Süt, tuz ve karabiberi ekleyin ve kıvam alıncaya kadar pişirin. İçine bir tutam muskat rendeleyin. Tencereyi ateşten alıp içine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip peynir tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Fırın tepsinize yerleştirdiğiniz kabakların içlerine bu harçtan doldurun, üzerlerine pul biber ve nane serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.