X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 23.7.2014

Paşazade Çorbası

YAPILIŞI
Köfte için soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince doğrayın. Ekmeği ufalayın veya 1 yemek kaşığı galeta unu ekleyin. Tuz ve baharatı ekleyip, kıymayla beraber yoğurun. Bilye büyüklüğünde yuvarlayarak şekil verin. Köftelerin üzerine 1 kaşık un serpin. Tavaya çok az yağ koyup kızdırın. Köfteleri içine atıp yüksek ateşte soteleyin. Bir tencereye 1 litre su ekleyip kaynatın. Küp küp doğradığınız patatesi ve haşlanmış nohutu ekleyip patates haşlanana kadar kaynatın. Köfteleri ekleyip 6-7 dakika daha haşlayın. Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın. Kaynayan köfteli sudan 1 su bardağı alıp yoğurtlu meyaneye ekleyip karıştırın. Meyaneyi hızlı bir şekilde çorbaya ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edip altını kapatın. Bir tavada tereyağını eritin. Naneyi ekleyip yağı kızartın. Çorbaya döküp karıştırın. NOT: Yoğurtlu çorbaların kesilmemesi için ocaktan aldıktan sonra kapağını kapatmayın.

MALZEMELER
Köftesi için: 300 gr. az yağlı kıyma
Orta boy soğan
Bir tutam maydanoz
1 dilim bayat ekmek içi
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı un
- Ayrıca: 1 büyük patates
1 su bardağı haşlanmış nohut-Yoğurtlu meyane için: 3 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
- Sosu için: 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

PATLICANLI EKMEK KEBABI

YAPILIŞI
Patlıcanları küp küp doğrayıp üzerine tuz serpin. 1 saat kadar bekletip yıkayın ve kurulayın. Patlıcanları bol yağda kızartın. Ekmekleri küp küp doğrayın ve fırında hafif kızartın. Patlıcanları ekmeklerin üzerine döşeyin. Soğan ve biberi zeytinyağında soteleyin. İçine kıymayı ekleyip kavurun. Domatesi doğrayıp ilave edin. Domates suyunu çekmeye yakın, ince doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyin. 1 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Harç sıcakken ekmek ve patlıcanların üzerine döküp yayın. En üste sarımsaklı yoğurdu dökün. Kızarmış biberli tereyağını gezdirip servis yapın.

MALZEMELER
1 bayat somun ekmek
250 gram kıyma
2 orta boy domates
3 yeşil biber
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, çok az kimyon
Zeytinyağı
3 kemer patlıcan - Üzeri için: 1 büyük kase koyu kıvamlı yoğurt ve iki diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı tereyağı ve toz kırmızı biber

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.