Günün menüsü

Giriş Tarihi: 26.7.2014
MANTARLI PATATES ÇORBASI

YAPILIŞI
Mantarlar temizlenip yıkanıp iyice süzdürülür. Sonra ince ince dilimlenir. Soğan ve sarımsağın kabuğu soyulup, ince doğranır. Tencereye sıvıyağ, doğranmış soğan ve sarımsak konup kavrulur. Mantarlar da ilave edilip, kısık ateşte bir miktar kavrulur. Pırasa temizlenip, halka halka; patatesler de kare kare doğranır. Pırasa ve patates de mantarlara ilave edilip üzerine et suyu dökülür. Çorba kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Maydanoz ince ince kıyılıp yarısı çorbaya katılır. Yarım limon suyu ile 1 yumurta çatalla köpük gibi oluncaya kadar çırpılır. Çorbanın suyundan 1 kepçe alınarak yumurtaya katılıp, karıştırılır. Tekrar hepsi çorbaya dökülerek karıştırılır. Çorba kaselere konup üzeri maydanoz ile süslenir.

MALZEMELER
250 gr mantar
250 gr pırasa n 500 gr patates
1 demet maydanoz
2 soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Tuz
Karabiber

BEŞAMEL SOSLU TAVUK

YAPILIŞI
Önce bütün tavuğumuzu yıkayıp temizleyip ister tencereye isterse düdüklüye bırakıp pişiriniz. Bu arada patatesleri ve patlıcanları soyup parmak parmak kesiniz. Sıcak yağda kızartıp önce patatesi sonra da patlıcanı diziniz. En üste de biberleri kızartıp bırakınız. Haşladığımız tavuğu alıp kemiklerinden ayırıp elimizde diderek kızartığınız yemeğimizin üzerine döşeyiniz. Üzerine sarımsakları doğrayınız. En son tavuğun suyundan alıp bir yemek kaşığı salçayı ezip üzerine dökünüz.
Beşamel sosu pişirmek için tencerede yağı unla kavurup üzerine sütü bırakınız. Kaynayana kadar karıştırınız ki topaklanmasın. Sonra yemeğimizin üzerine sosu bir kaşığın tersiyle iyice sürünüz ve önceden ısıtılan fırında pişmeye bırakınız. Üstü kızarınca fırından alınız. İsteğe göre üzerine kaşar da rendeleyebilirsiniz ama ben rendelemedim.

MALZEMELER
1 bütün tavuk
5 patates n Beş patlıcan
1-2 yeşil ve kırmızı biber n Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
Tuz ve karabiber

ARKADAŞINA GÖNDER
Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz