Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Günün menüsü

Giriş Tarihi: 27.7.2014
REYHANLI DOMATES ÇORBASI

2 soğan, 1 büyük havuç
2-3 diş sarımsak, karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kilo domates, tuz
750 ml et suyu, 5 adet domates
1 demet taze reyhan
2 çorba kaşığı portakal suyu

Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Havucu soyup küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını, büyük bir tencerede kızdırın. Önce soğanı, ardından havucu kavurun. Domatesi soyup küp küp doğrayın ve karışıma ekleyin. Sarımsağı ezip et suyu ve portakal suyu ile birlikte karışıma ekleyin. 20 dakika pişirin.Etli domateslerin kabuklarını soyun. Temizleyin, çekirdeklerini ayıklayın ve küçük küpler halinde doğrayın.Reyhanı yıkayın ve üçte ikisini ince ince kesin.Çorbayı süzgeçten geçirin. Tuz, karabiber, domates ve reyhanı süzülen çorbaya ekleyin ve bir süre daha kaynatın.Kalan küp domatesleri ve reyhanı çorbaya ekleyip servis yapın.Afiyet olsun.

FIRINDA MANTARLI BONFİLE

750 gr bonfile
1 orta boy soğan
1 domates, 3 sivri biber
300 gr mantar
5 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı galeta unu
100 gr kaşar
1 çorba kaşığı salça

Bonfileleri araklı önlü tuz ve karabiber seperek tavada kızdırdığınız yağda araklı önlü kızartın.Ayrı bir tavaya sıvı yağı alın. Küp doğranmış soğanları ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun. İnce uzun doğranmış mantarları ekleyerek suyunu çekinceye kadar kavurun. Zar büyüklüğünde doğranmış domatesleri, doğranmış sivri biberleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek 3-4 dk suyu çekilinceye kadar kavurun. Mantarlı harcı ateşten alın galeta unu ilave edin ve karıştırın. Bonfileleri bir fırın kabına dizin, üstüne mantarlı harcı yayın. Kaşarı rendeleyerek serpin. Salçayı 2-2,5 bardak su ile karıştırın ve üstüne ilave edin. 200 derece ısıtılmş frına sürün. Kaşarlar eriyip pembeleşinceye kadar pirişin Afiyet olsun.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz