Acıbadem
Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler, "Alkol alımı ve emilimi, hazmı derinlemesine etkilemektedir. Bu da metabolizmanın bozulmasına ve beyin fonksiyonlarının etkilenmesine neden olmaktadır" dedi. Kalorisi yüksek olan alkol tüketiminin gün geçtikçe artması, vücuttaki yağ oranı artışına neden olduğunu ifade eden Güler, alkol ve beslenme ilişkisi hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Güler, "Alkol vücuda enerji sağlar. Bir diyet makro nutrisyonu olarak, her tüketilen gramda 7 kcal üretmektedir. Ek olarak ise bazı alkollü içecekler belirgin miktarda karbonhidrat içerirler. Orta derecede alkol alanlarda, alkollü içeceklerden gelen kalori genellikle toplam enerji alımının %3-%9 oluşturmaktadır. Araştırmalar şunu göstermiştir ki alkol alındığı zaman bir telafi etme düşüncesi bireylerde olmamıştır ve enerji alımı azaltılmamıştır. Hatta diğer alkolsüz içeceklere nazaran alkolden sonra yemek tüketiminin arttığı gözlenmiştir. Diğer makro besinlerden farklı olarak, alkol tokluk hissi vermemektedir ve kalori alımına teşvik etmektedir" diye konuştu. Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Metabolik olarak alkol, yağ ve karbonhidrat oksitlenmesini bastırmakta, bu ise açlık hissine neden olmaktadır."