X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Cemiyete çilingir menü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Cemiyete çilingir menü

  • Giriş Tarihi: 4.12.2014
Cemiyete çilingir menü
Cemiyete çilingir menü

Anadolu'nun sır lezzetlerini yaşatma gayretiyle yola çıkan Kiva, çok boyutlu yeme içme kültürünü her alanda yaşatıyor. Bu çok boyutluluğun bir yansıması ise çilingir sofraları

Anadolu'nun birçok yöresinde adına Yaren Geceleri, Sıra ya da Ferfene denilen dost meclislerinin yansıması olan Kiva Çilingir Sofrası özel bir davetle tanıtıldı. Çok kültürlü derin bir geçmişi olan Anadolu'da her bölgenin farklı bir içki (DEM) ve yiyecek-içecek kültürü, lezzetli mezeleri ve ilginç yemekleri Kiva'da beğeniye sunuldu. Kımız ile başlayan ve rakı ile devam eden çilingir sofrası kültürü ve o masadaki değerler Kiva'da tekrar yaşatıldı.

KONSEPT "ŞEFİN MASASI"

Kiva Ankara'da, "Şefin Masası" konseptli davetlerin ikincisi olan Kiva Çilingir Sofrası ünlü gastronom Anadolu Halk Mutfakları Dernek Başkanı Adnan Şahin tarafından hazırlandı. Adnan Şahin'in araştırmaları ile hazırlanan ve içki-meze kültürünün ne kadar önemli olduğunu anlatan sofraya Ankara cemiyet hayatından önemli isimler katıldı. Hoş sohbetlere ve keyifli anlara sahne olan davette konuşan Adnan Şahin, "Rakı içilen sofralarda camda değil canda aranır mana. İçinizdeki her duyguya seslenir, anaya- ataya, sevgiliye, dosta, arkadaşa, yalnızlığa, gurbete, ille de lezzete, şarkıya, türküye özetle insana ait her şeye daha da bir anlam katar. Rakı dilleri çözer, dinler, bıkmaz, içine alır, duygularınızı anlar, anlattırır, önemser, önemsetir, söyler, söyletir. İzler bulursunuz geçmişten ve gelecekten… Bazen Orhan Veli'nin bir şiirinde gizlenir, bazen Mükerrem Kemertaş'ın yanık sesinde" diye konuştu.

TEREYAĞLI YAPRAK CİĞER MEŞHUR
Lezzetlerin yarıştığı Kiva Çilingir Sofrası'nda davetlilere kavun, beyaz peynir, sarma gibi klasik lezzetlerin yanı sıra Ermeni mezesi olan topik, beyinli gerdan, cercerun, tarhanalı tavuk gibi özel mezeler de sunuldu. Kiva sofralarının vazgeçilmezi tereyağlı yaprak ciğer, Karadeniz Yemekleri Günü'nün en sevileni hamsi tava ile paça çorbası davetlileri mest ediyor.