Büyükşehir Belediyesi BELSO şirketi, taze meyve suyunu Başkentlilere sevdirdi. BELSO Şirketi tarafından Ankaralılara sunulan taze sıkılmış portakal suyu tüketimi günlük ortalama 3 bin 500 litreye ulaştı. Vücut direncinin artmasında C vitamininin önemli bir rolü olduğunu belirten BELSO Üretim Müdürü Ahmet Yardımcı, Türkiye'de taze sıkılmış portakal suyunun en çok Ankara'da tüketildiğini ifade etti.
KUŞBURNU DA VAR
BELSO Şirketi satış verilerine göre Başkentliler, 2014 yılında günlük ortalama 3 bin 500 litre taze sıkılmış portakal suyu tüketti. Portakal suyunu, 625 litre ile nar, 275 litre ile havuç, 188 litre ile de nartakal (nar ve portakal karışımı) suyu takip ediyor. Ayrıca satış noktalarından günlük ortalama 62 litre greyfurt suyu ile limonata, 50 litre vişne suyu, 38 litre de kuşburnu suyu satışı gerçekleştiriliyor.
"KATKI MADDESİ YOK"
Satışa
sunulan taze sıkılmış meyve sularının tamamen doğal olup koruyucu, renklendirici, aroma verici, kıvam artırıcı madde içermediğinin altını çizen Yardımcı, meyve sularının günlük tüketildiğini belirtti. Yardımcı, şunları söyledi: "Meyve sularında kullandığımız ürünün kimliğini ve soyunu biliyor takip ediyoruz. Sıkmalık cins olan ürünleri ve mevsimlik olanı seçiyoruz. Özellikle aşıları belli, ilaç miktarları belli ürünleri tercih ediyoruz. Kimlik analizi, tohumdan meyve olana kadar ürünün kontrol altında tutulmasını sağlıyor."