Ankara
tiftik keçisi kırkımları Çayırhan'da başladı. 2 ay boyunca Ankara'nın tamamında 100 bine yakın tiftik keçisi kırkılarak yaza hazırlanacak. İlk kırkıma ev sahipliği yapan Oktay Aydaş Koyun Keçi Çiftliği'nde ayrıca küçükbaş hayvan kırkımı ile ilgili bir eğitim programı çekildi. Makineli kırkımcılar ile elle kırkımcıların birlikte çalıştığı çiftlikte kırkım çalışmaları kayıt altına alınırken yapılan işlemler uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitim videosunda kırkım çeşitleri ve kırkım aletleri hakkında detaylı bilgiler verildi, ustalar kırkım ile ilgili önemli aşamaları kameralar önünde anlattı. Bir tarım kanalında yayınlanacak olan program ayrıca DVD olarak çoğaltılarak hayvan sahiplerine ve hayvancılık eğitimi gören öğrencilere dağıtılacak.