X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Yoğurt çorbası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Yoğurt çorbası

  • Giriş Tarihi: 19.6.2015
Yoğurt çorbası
Yoğurt çorbası

MALZEMELER

1 kase orta boy yoğurt
1 avuç pirinç
1-2 kaşık un
1 yemek kaşığı nane,
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
6 su bardağı su

YAPILIŞI

Tencere içerisine suyu koyalım ve kaynatalım. Kaynayan suyun içerisine pirinci koyalım ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ayrı bir kabın içerisine yoğurdu ve unu koyup çırpalım. Yaptığımız karışımı pirincin içerisine karıştırarak dökelim. Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.Tavaya tereyağını koyup eritelim.İçerisine kırmızı pul biber ve nane ilave edelim. Kısık ateşte nane ve kırmızı pul biberi yakmadan pişirelim. Yoğurt Çorbasını servis tabağına alıp, üzerine tereyağlı karışımdan gezdirelim.

PİRİNÇ PİLAVLI ANKARA TAVA

MALZEMELER

500 gr kuzu kol kuşbaşı
1 adet soğan
3 adet domates
3 adet sivri biber
Sıcak su
Karabiber,
1,5 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
Tuz

YAPILIŞI

Tencereye eti koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar soteleyelim. Üzerine ince ince doğradığımız soğanı ilave edip sotelemeye devam edelim. Biberleri ve domatesleri küp şeklinde ince ince doğrayıp ilave edelim. Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip etler yumuşayana kadar pişirelim. Pilavı için; tencerede tereyağını eritelim. Ilık su da 30 dakika beklettiğimiz pirinçleri yıkayıp içine ilave edelim ve karıştıralım. Üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave edip karıştıralım. Önce yüksek ateşte kaynatıp sonra kısık ateşe alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavı 15-20 dakika demlendirelim. Bir kaseye önce et koyalım. Üzerine pilav koyup bastırarak düzleyelim. Kaseyi servis tabağına ters çevirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.