X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 20.6.2015
Günün menüsü
Günün menüsü

EZOGELİN ÇORBASI

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pilavlık bulgur
1 adet soğan, 1 y.k.sıvı yağ
1 y.k. salça , 1 y.k. un
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
Yarım limon suyu

YAPILIŞI

Mercimek ve bulguru yıkayıp süzdükten sonra suyunu ekleyip ocağa alıyoruz. Bu pişerken terbiye için yağ ve ince doğranmış soğanları ayrı bir tencereye alıp kavuruyoruz, hafif pembeleşince un, kırmızı biber, nane ve salçayı da ekleyip karıştırarak kavuruyoruz. Diğer yanda kaynayan bulgur ve mercimeklerin iyice piştiğinden emin olunca suyundan biraz alıp terbiyeyi çözdükten sonra karıştırarak çorbaya ekliyoruz. Tuz ve su miktarını dileğinizce ayarlayabilirsiniz. Eğer su ekleyecekseniz kaynamış olmasına özen gösteriniz. Limon suyunu ekleyip az daha kaynatıyoruz.

PATATES OTURTMA

MALZEMELER

4- 6 tane patates
500 gram kıyma
3- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2- 3 tane domates
Bir tutam kıyılmış maydanoz
2 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı su
Tuz ,karabiber

YAPILIŞI

Önce kıymayı sıvı yağda pembeleşene kadar biraz kavurun, soğan ve sarımsağını ekleyin bir iki karışım kavrulsun. İyice kavrulunca salçasını ilave edin. Ardından domates, maydanoz, baharat ve suyunu katıp kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın. Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve oldukça ince dilimleyin, yuvarlak dilimler olacak. Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerini esit aralıklarla bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dilimlerini eşit aralıklarla dizin. Ben iki kat kıyma, üç kat patates döşedim ama tek kat kıyma, iki kat (alt ve üstü) patates döşeyip de yapabilirsiniz. En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün. Borcamın üzerini folyo ile iyice kapatıp patatesler pişene kadar önce den ısıtmış olduğunuz fırında 200 derece pişirin. Patatesler yumuşayınca üzerini açın biraz kızarsın. Bir iki dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.