X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 21.6.2015
Günün menüsü
Günün menüsü

YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER


1 çay b. pirinç
1 su b. et suyu
2 çorba k. un
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
su
tuz
Üzeri için: tereyağı, nane

YAPILIŞI


YAPILIŞI: Yoğurdu, unu, yumurta sarısını tencereye alıp çırpıyoruz. İçine soğuk su koyup kıvamını açıyoruz ve tencerenin altını açıyoruz. Karıştırarak sıcak su ve et suyunu veriyoruz. Pirinci yıkayıp süzüyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Pirinç haşlanıp çorba kaynayana kadar pişiriyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kaynayan çorbayı servis kasesine alıyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve içine nane atıyoruz. Çorbanın üzerine sosunu dökerek servis ediyoruz.

KUZU ETLİ FASULYE GÜVECİ

MALZEMELER


1 kg ayşe kadın fasulye
500 gr kuzu eti
2 soğan
3 domates
3 köy biberi
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
zeytinyağı
tuz
su

YAPILIŞI

Kuşbaşı doğranmış kuzu etini, ocakta ısıttığımız güvece alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Zeytinyağı döküyoruz. Soğanları ve sarımsakları doğruyoruz. Et, suyunu bırakıp çekince soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra salçaları koyup karıştırıyoruz. Biberleri ayıklayıp doğruyoruz. Domatesleri soyup doğruyoruz. Fasulyeleri ayıklayıp kırıyoruz. Sırasıyla fasulyeleri, biberleri ve domatesleri koyuyoruz. Biraz sıcak su koyuyoruz. Tuzunu serpiyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz. Güvecin ağzını önce yağlı kâğıtla, sonra alüminyum folyoyla kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

MUZLU ÇİLEKLİ KUP

MALZEMELER


1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krema
1 paket yulaflı bisküvi
yarım kg çilek
3 muz

HAZIRLANIŞI:

Sütü tencereye döküyoruz, toz şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Altını kapatır kapatmaz kremayı döküp karıştırıyoruz. Kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Bisküvileri toz haline getiriyoruz. Kup bardakların zeminine toz bisküvi koyuyoruz. Muzları ve çilekleri dilimliyoruz. Bisküvi koyduktan sonra bardağın kenarların muz dilimleri diziyoruz. Üstüne krema koyuyoruz. Tekrar bisküvi koyuyoruz. Üstüne, yine bardağın kenarlarına çilek dilimlerini diziyoruz. Ortaya krema koyuyoruz. Tüm kuplara aynı işlemi uyguluyoruz. Buzdolabında dinlendiriyoruz ve soğuk servis ediyoruz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.