Şereflikoçhisar'da
1996'dan itibaren arı yetiştiriciliği yapan ziraat mühendisi Yavuz Kılıçaslan, "Türkiye'de bu yıl yağışlar bol olmasına rağmen bal üretiminde yüzde 80 düşüklük var. Ancak ilçemizin Tuz Gölü'ne bakan havzasında yüzde 100 artış var. Şereflikoçhisar'ın balı kalite bakımından Anzer balıyla yarışabilecek nitelikte. Bu balın markalaşması için yetkililerin çaba göstermesi lazım. Balımızı tanıtırsak, Şereflikoçhisar'ın tuzu, kavunu ve balının da her yerde aranan bir ürün olması kaçınılmaz" dedi. Balın kilosunun 35-40 lira arasında değiştiğini belirten Kılıçaslan, ilçede Ankara Arı Yetiştirici Birliği'ne kayıtlı yaklaşık 8 kişinin bulunduğu söyledi.