165 yıl önce, o dönem Ankara'nın ticaret merkezi olarak bilinen Samanpazarı'nda açılan ve döneriyle kısa sürede büyük bir üne kavuşan "Süha", bugün beşinci kuşak temsilcisiyle yeni adresinde hizmet vermeye başladı. Yalnızca döner ve köfte servisiyle misafirlerini ağırlayan işletme, ilk günkü lezzeti korumanın haklı gururunu paylaşıyor. Bilinen tarihiyle ilk olarak İsmail Bey tarafından Ankaralıların beğenisine sunulan kömür ateşindeki Ankara döneri, o dönemde yalnızca kuzu etinin en lezzetli olduğu yılın belli dönemlerinde pişiriliyordu. Daha sonra İsmail Bey'in oğlu Salih Elifer tarafından devam ettirilen bu gelenek, uzun yıllar döner, tandır eti ve un helvasıyla başkentlilere sunuldu.
Adı artık Süha Dedem'in Döner Evi
Markalaşma sürecine Süha Elifer ile başlayan işletme daha sonra Süha Elifer'in oğlu Serdar Elifer ile yola devam etti. Şu anda "Süha Dedem'in Döner Evi" ismiyle hizmet veren işletme, markanın 5'inci kuşak temsilcisi Sercan Elifer ile koruduğu tarihi dokusu ve misafirlerinin doyamadığı efsane lezzeti sunmaya başladı.
Lezzetin sırrı etin hazırlanışında
Hiçbir katkı maddesi ve terbiye işleminden geçmeden, saf haliyle usta ellerde işlenen etin hazırlanışı oldukça uzun bir zaman alıyor. Kömür ateşinde ağır ağır pişirilerek misafirlere sunulan döner ve köfte, büyüleyici lezzetiyle sahip olduğu ünü fazlasıyla hak ediyor. Süha Dedem'in Döner Evi, Yıldız'daki yeni adresinde...