X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kazıdan 4 bin yıllık yemek çıktı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kazıdan 4 bin yıllık yemek çıktı

  • Giriş Tarihi: 8.9.2015
Kazıdan 4 bin yıllık yemek çıktı
Kazıdan 4 bin yıllık yemek çıktı

Hitit Medeniyeti'nin önemli merkezlerinden Alacahöyük'te, Ankara Üniversitesi'nce gerçekleştirilen kazılarda ortaya çıkan bulgular ışığında 4 bin yıllık Hitit yemekleri pişirildi. Kazı Başkanı Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu, "4 bin yıl önceki Anadolu-Hitit mutfağına ait yemekleri, ekmekleri ve dönem mutfak kültürü üzerine bir çalışma oldu" dedi. Mutfak Şefi Ömür Akkor'un, kazı alanında sunduğu menüde "Ninda.ku" tatlısı, Nohutlu Beruwa, Happena (Güveçte pişirilmiş ballı zeytinyağlı et) yer aldı.

Zafer AKPINAR / AA

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.