Ankara
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANFA Genel Müdürlüğü'nün başlatıp geleneksel hale getirdiği yöresel yemek tanıtımının bu ayki konuğu Konya iliydi. Her ay farklı bir ilin yöresel yemek tanıtımını davetlilere ve personeline şölen havasında yaşatan ANFA Genel Müdürlüğü, Gaziantep, Beypazarı, Bolu, Yozgat, Erzurum, Samsun, Çorum, Ankara, Kahramanmaraş ve Denizli'nin ardından Konya yemeklerini görücüye çıkardı.
TÜRKÜ EŞLİĞİNDE YEMEK
ANFA Genel Müdürlüğü'nün Ankara yöresel yemek tanıtım şöleni kurum yemekhanesinde gerçekleşti. Lezzet şölenine ANFA yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Konya yöresine ait türküler eşliğinde davetlilere Ankara'nın eşsiz yöresel yemekleri bamya çorbası, Konya fırın kebabı, pirinç pilavı, çoban salata, yayık ayranı ve sac arası tatlısı ikram edildi. Ayrınca etli ekmek, zerde, höşmerim, papara, batırık ve hoşaf da ikramlar arasındaydı.