X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER ‘Bedri Usta’ markası başkente taşındı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

‘Bedri Usta’ markası başkente taşındı

  • Giriş Tarihi: 1.1.2016
‘Bedri Usta’ markası başkente taşındı
‘Bedri Usta’ markası başkente taşındı

Bir kebap duayeni olarak kabul edilen ve tek başına yarattığı "Bedri Usta" markası ile lezzet tutkunlarının yeni adresi olan Bedrettin Aydoğdu, yedinci şubesini başkentte açtı

Kebabın sanata dönüştüğü Bedri Usta efsanesi şimdi de başkentte. Domates ve yeşil biberi kebabın eşsiz lezzetiyle harmanlamasıyla haklı bir şöhret kazanan Bedri Usta, bütün ünlülerin uğradığı adreslerine bir yenisini daha eklemiş olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti. Bu fiyatlara bu lezzet olmaz dedirten Adana Kebapçısı Bedri Usta, daha açılış yapmadığı halde Ankara'daki kebap severlerin uğrak yeri haline geldi. "Bugüne kadar hep bize geldiler, artık biz de misafirlerimizin ayağına gidiyoruz" diyen ünlü kebapçı Bedri Usta, lezzet şöleni yaşatıyor. Caddebostan, Kalamış, Acıbadem Koşuyolu, Bahçeşehir Akbatı, Kızıltoprak ve Bodrum'un ardından Adana Kebapçısı Bedri Usta'nın yeni şubesi, Ankara'da ilk kez hizmete girdi. Faaliyete başladığı ilk günden bu yana başkentlilerin uğrak yeri haline gelen Bedri Usta, ocak ayının ilk haftası görkemli bir açılışla lezzet tutkunlarına yeni bir kapı aralayacak.

KEBABIN ADI DEĞİL, TADI

Kebabın hazırlanışından sunumuna kadar her aşamasının bir sanat olduğunu ifade eden Bedri Usta, "Kebabın adını her yerde görebilirsiniz, ancak gerçek Adana kebabını her yerde yiyemezsiniz. Kebap deyip geçmemek gerekiyor. O kadar püf noktaları var ki… Bizi Bodrum'a misafirlerimiz taşıdı. Şimdi de Ankara'ya taşıdılar. Biz de onlara layık olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi. Filistin Caddesi'nde lüks tasarımı ile de dikkat çeken Adana Kebapçısı Bedri Usta, kapalı ve açık alanı ile 450 kişilik kapasiteye sahip. Gruplar için 30 ve 70 kişilik VIP salonların mevcut olduğu restoranda çocuk oyun salonu da var.

DENEYİMİNİ SOFRAYA YANSITIYOR
Aslen Mardinli olan fakat Adana'da doğup büyüyen Bedri Usta kebaba da 7 yaşında Adana'da ustaların yanında başlamış. Şu an 45 yaşında olan Bedri Usta, sektördeki 38 yıllık deneyimini sofraya yansıttığını belirtti. Diğer kebapçılardan en önemli farkının ustaları olduğunu belirten Bedri Usta, "Adana Kebapçısı Bedri Usta'nın tüm şubelerinde çalışan ustalar benim alt yapıdan yetiştirdiğim ustalar. Önce onları yetiştiriyorum sonra da şubelerimin başına koyuyorum. Bizim başarımızın sırrı da buradan geliyor. Biz konuklarımızın önce gözünü sonra midesini doyuruyoruz" diye konuştu.

KEBAP YEMEYEN ÜNLÜ KALMADI
"Adana'daki gibi kebap yapmayacaksam ben buraya Adana Kebapçısı yazmam" diyen Bedri Usta, şunları söyledi: "Bir yörenin mutfağını bozarak yapamazsın bu işi. Bizde en önemli 3 lezzet Bedri Usta şiş, Adana kebap, lahmacun... En önemli özelliğimiz hiçbir kebapta dişi et kullanılmaması. Erkek olacak, koç etinden. Dişi eti kokar. Etin doğrusunu alırsan en güzel kebabı yaparsın. Lezzetlerimizin arkasındaki diğer bir ayrıntı da kullandığımız kaliteli malzemedir. Bu düsturla işletmelerimde kebap yedirmediğim ünlü kalmadı. Kebanın adını her yerde görebilirsiniz ama gerçek Adana kebabını bizde yiyebilirsini

kalan karakter 1000

ilhat ilhat

yarattıgı ne demek. ayıp be.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 02.01.2016 20:42

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.