Ülke genelindeki 14 aşevinde hemen her gün sıcak yemek hazırlayıp ihtiyaç sahiplerine dağıtan Türk Kızılayı, 2015'te toplam 3 milyon 165 bin kap yemek çıkardı. Öğrenci yurtlarında 498, huzurevlerinde ise 165 kişiye barınma hizmeti verildi. Kimsesizler misafirhanesinden ise 18 kişi faydalandı. Kurulduğu yıllarda cephedeki askerin, sonrasında ise yoksul insanların karnını doyurmak için aşevleri kurmaya başlayan Türk Kızılayı, bugün Ağrı, Edirne, Ankara, Van, Karamürsel, Akşehir, Konya, İstanbul, Bingöl, Silifke, Diyarbakır, Hatay ve Artvin olmak üzere toplam 14 aşeviyle hizmet veriyor. Bağışçılar sayesinde kaynayan kazanlarda hazırlanan yemekler, 2015'te 3 milyon 165 kap yemek olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Teknik ekipman ve hijyen bakımından modern tesis standartlarına sahip olan aşevleri, kapasitesi ölçüsünde ihtiyaç sahiplerine yemek hizmeti veriyor. 14 aşevinden her gün sabit olarak 17 bin 780 kişi faydalanıyor. Bulunduğu bölgenin şartlarına göre günde tek veya iki öğün hizmet veren aşevlerindeki yemekler Kızılay aşçıları tarafından pişiriliyor.
MALZEMELER BAĞIŞLARLA ALINIYOR
Yemeklerde kullanılan, başta kuru gıda olmak üzere, tüm malzemeler bağışlarla temin ediliyor. İhtiyaç sahibi insanları yerel makamlarla birlikte tespit eden Türk Kızılayı, evinden çıkıp aşevine gelemeyecek olan vatandaşlara ise ayrı bir özen gösteriyor. Aşevlerinde pişirilen yemekler ihtiyaç sahiplerine kapı kapı gezilerek dağıtılıyor.