Balık deyince akla ilk gelen restoranları Ankara'ya kazandıran Gülhan Kaya, 150 türden balığı içeren birbiriden lezzetli tarifleri "Deniz Ürünleri" adlı kitabında topladı. Tamamen deniz mahsullerinden oluşan tariflerin yer aldığı kitapta Kaya, okurlarına sağlıklı ve lezzetli balığın püf noktalarını da verdi. Türkiye'de deniz ürünlerini kaleme alan ilk kadın yazar olan Kaya, işletmeci, mutfak ve tarihsel tecrübelerini bir araya getirdiği kitapta, deniz ürünlerini yepyeni tariflerle yeniden yorumladı. Kaya, "Deniz kenarında büyümüş biri olarak ve uzun yıllar restoran işlettikten sonra tecrübe ve bilgilerimi kitaplaştırmaya karar verdim. Tüm tariflerimi işin ehlinden edinilen bilgilerle donattım. Balığın satın alınmasından tuzlanma, saklanma ve soslanmasına kadar tüm aşamaları en kısa ve etkin yollarla ele aldım. Çok kolay ve pratik tarifler var.150 farklı türü 150 çeşit tarif var. Çorba, tava, börek, pilav gibi balığın bin bir halini okurlarımıza sunuyoruz. Hangi balık nasıl pişirilir, nelere dikkat edilmeli, hangi mevsimde daha lezzetli olur gibi birçok sorunun cevabı bu kitapta yer alıyor" dedi.