TEREYAĞLI ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı yıldız şehriye
1 su bardağı tavuk suyu
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
yarım limon
tuz,su
nane, tereyağ
YAPILIŞI
Tencerenin altını açmadan önce yoğurdu koyun. Limon suyunu sıkın, unu koyun ve çırpma teliyle karıştırın. Soğuk tavuk suyunu döküp çırpın. Biraz daha soğuk su dökün ve altını açarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca yıldız şehriyeyi koyun, tuzunu atın ve pişmeye bırakın. Kıvamını sıcak suyla açın. Tereyağını ayrı bir tavada eritip naneyi atın ve kızartın. Çorbanın üzerine sosu dökerek servis edin.
patatesli çanak köfte
MALZEMELER
500 gr kıyma, 1 soğan
1 yumurta, tuz, karabiber
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı galeta unu
3 patates, 2 domates
4 sivri biber Sosu için
2 domates, 1t.kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağ
taze kekik, tuz , karabiber
YAPILIŞI
Kıymayı karıştırma kabına alın, soğanı içine rendeleyin. Yumurtasını kırın. Maydanozu incecik doğradıktan sonra ilave edin. Tuzunu ve karabiberini atın. Harcı iyice yoğurun. Galeta unuyla kıvamını ayarlayın. Köfte harcından parçalar koparıp çanak şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çanak köfteleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Patatesleri soyun ve minik küp şeklinde doğrayın. Patatesleri sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sosu için, domatesleri soyun ve minik küp şeklinde doğrayın. Tavaya tereyağını koyun, domatesi koyup soteleyin. Salçasını ekleyin, tuzunu ve karabiberini atıp pişirin. Sosun kıvamı ortaya çıkınca altını kapatın. Servis tabağına domates sosu dökün. Köfteler pişince fırından alın ve sosun üzerine dizin. Üzerlerine kızarmış patatesleri paylaştırarak servis edin.