X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün mönüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün mönüsü

  • Giriş Tarihi: 15.6.2016
Günün mönüsü
Günün mönüsü

YOĞURT ÇORBASI MALZEMELER

1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1
yarım limon
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
tuz
su
üzeri için:
tereyağı
nane

YAPILIŞI
Yoğurdu, yumurtayı, pirinç, et suyunu ve unu tencereye koyun. Üzerine limonu sıkın, yumurtasını kırın ve ocağa alın. Soğuk suyla kıvamını açıp karıştırarak pişirmeye başlayın. Karıştırarak yavaş yavaş pişirin. Bütün malzemeleri çiğden koyduğunuz için, pişmesi uzun sürebilir. Gerekirse kaynar su ilave edin. Pirincin pişmesine yakın haşlanmış mercimeği ilave edin ve kaynatın. Servis ederken, üzerine eritilmiş tereyağını ve naneyi serpin.

FIRINDA SEBZELİ TAVUK

MALZEMELER
1 bütün tavuk
1 kase sarı kabak
1 kuşkonmaz
3 diş sarımsak
taze biberiye
zeytinyağı
tuz
karabiber pilavı için :
2,5 su bardağı iri bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
zeytinyağı
tuz
su

YAPILIŞI
Bütün tavuğun içine tuz, karabiber ve biberiye yaprakları koyun. Buzdolabı poşeti içine alın. Tavuğun üzerine de tuz, karabiber dökün. Poşetin ağzını klipsle kapatın. Minik sarı kabakları enlemesine ikiye kesin. Kuşkonmazları ortadan ikiye kesin. Bunları da bir karıştırma kabına alın. Sarımsakları doğrayıp içine katın. Tuz, karabiber, biberiye yaprağı koyun, zeytinyağı dökün. Karıştırın ve bu karışımı da ayrı bir fırın poşetine doldurun. Fırın poşetinin ağzını kapatın. Doldurduğunuz iki poşeti de fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırın poşetindeki sebzeler tavuktan daha önce pişeceği için, fırından daha önce çıkarın. Pilavı için, soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağı dökün ve soğanı koyup kavurmaya başlayın. Tereyağını ekleyin. Salçalarını da koyup kavurun. Bulguru da koyun ve kavurmaya devam edin. Son olarak sıcak suyunu dökün, tuzunu atın. Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pilav pişince servis tabağına dökün. Ortasına pişmiş olan bütün tavuğu koyun. Kenarlara da diğer poşette pişirdiğiniz sebzeleri koyarak servis edin.